Volitve za predsednika Avstrije

Datum 19.12.2016, Poljšak Marjan: Razlaga neuspeha Hoferja, 4.12.2016

KAJ NAM NARODNJAKOM POVE IZID VOLITEV PREDSEDNIKA AVSTRIJE 4.12.2016?!

Zmaga »zelenega in pro evropskega« Alexsandra Van der Bellna nad »desnim populistom« Norbertom Hoferjem, na predsedniških volitvah v Avstriji 4.12.2016, je rezultat njunih aktualnih političnih podob in podob njunih političnih podpornih mrež pri volivcih. Te podobe sta ustvarila tekmeca s svojim delovanjem, politiko, predvsem v dolgi volilni kampanji. Še bolj so te podobe tvorile, v dobro in slabo, njihove ter nasprotne vidne in nevidne mreže za podporo ter tiste za (prefinjeno) diskvalifikacijo. Gotovo so v ozadju delovale tudi tuje mreže. Iz kritične analize tudi tega dogajanja moramo narodnjaki izluščiti čim več naukov za boj narodnjaškega kandidata na volitvah za predsednika Slovenije 2017, če bomo seveda sposobni to pripraviti in izpeljati.

Ocenjujem v čem niso veljale ocene o podobnosti pričakovanja za uspeh Hoferja z uspehom Trumpa na postavkah Analize: Kaj je pripeljalo do zmage Donalda Trumpa - Publishwall. Ocene opozarjajo še na kaj je potrebno biti pozoren pri pripravi na slovenske predsedniške volitve. Prej je bil Van der Bellen kot Hofer videti kot, da ne izhaja iz vladajočih elit, da ima več inovativnih idej, da se ne prilagaja sistemu. Hofer je bil bolj, kot Trump videti kot desničar, konservativec, strankarski. Trump je bil bolj, kot Hofer videti kot nestrankarski, celo protistrankarski, proti globalizaciji, proti uvozu tuje delovne sile, proti prostotrgovinskim sporazumom, za protekcionizem, itd. Nasploh je bil Trump, ne glede na to da je milijarder, bolj kot Hofer uporniški in ljudski, imel je več podpore delavstva in »levih« volivcev, upornikov vrste Wikileaks, ruske politike, itd.

K porazu Hoferja so pripomogle največ domače desničarske mreže, ki, že v predhodnih pripravah na volilno kampanjo, niso bile sposobne ali niso hotele spodbuditi sodelovanja z levičarskimi mrežami, preiti z njimi skupaj na »napredne pozicije«, preseči razne delitve, levi – desni, itd. Tako se Hofer ni mogel osvoboditi etiketiranja o desnem populistu. Imperialistične (tuje) mreže, zainteresirane za migrantsko krizo in obstoj njim hlapčevske EU vodilne politične elite, so, preko svojih padalcev, v vrstah Hoferjevih mrež in preko svojih plačancev v medijih, na prikrite in prefinjene načine pospeševale podobo Hoferja, kot desnega populista. To lahko enostavno preslikamo v Slovenijo, pa tudi v Francijo in podobno. Vse napihovanje desnosti narodnjaštva s strani slovenskih resničnih in lažnih desničarskih mrež in podkupljenih medijev, se ne more razumeti drugače, kot, da je to predvsem, od tujih agentur, organizirana in plačana sabotaža, namenjena porazu boja za narodno državo in temu, da vse ostane po starem, v Sloveniji z Borutom Pahorjem na čelu – da nas naprej nadvladujejo tuji imperialisti in domači kolaboranti ter plenilci. Seveda imajo enako odgovornost mreže levih domoljubov, ki trmoglavijo s svojim levičarstvom in nočejo dati desnim narodnjakom pobudo, v Sloveniji, za skupni boj za obstoj slovenskega naroda. Bolj kot za nevednost in iluzijo nekaterih, da se da zmagati samo z levo ali pa desno podobo in politiko, gre za sabotažo v njihove vrste infiltriranih plačanih padalcev! Imperialisti in njihovi slovenski kolaboranti bodo lahko sprožili tudi še 500 milijonov evrov za preštudirano prefinjeno sabotažo. Vzdrževali in povečevali bodo delitve, predvsem levo – desno, komunisti - antikomunisti, fašisti - antifašisti, itd. Ob tem se zopet spomnimo primera Jelinčičeve politike SNS, ki je bila, prikrito podprta od tujih imperialistov in slovenskih kolaborantov, namenja razbitju možnosti, da se pojavi pristna narodna politika, prevzame oblast in danes ne bi bili v nemogočem stanju, ne bi bili v EU ter, NATO, ustavili bi vpeljavo izkoriščevalskega kapitalizma, obdržali samostojnost, itd.

Nauk: narodnjaki, rodoljubi, domoljubi, vseh vrst in barv, povežimo se ter sodelujmo in se postavimo s pristno ter prijazno narodno politiko, z narodnjaškim (rodoljubnim, domoljubnim) kandidatom za slovenske predsedniške volitve 2017, ki mu, kljub vsem milijonom evrov imperialistov in njihovih slovenskih kolaborantov, ne bodo mogli pripenjati podobe desnega populista, kakor tudi ne drugih podob desnega ali levega ali nekega drugega ekstremizma, ampak mu bo uspelo pokazati, da je boj za narodno oblast pravi odnos nas do nas samih in do slovenskega naroda.

Dol z imperializmom in kolaboracijo – svoboda narodu, narodom!

                                                                                            Poljšak Marjan